FLAVONOID COMPLEX

U našoj prehrani flavonoidi se uglavnom nalaze u voću i povrću. Značajne količine flavonoida nalazimo također i u zelenom čaju, te vinu. Agrumi i bobice sadrže također značajne količine flavonoida. Jedna od primarnih funkcija flavonoida u okviru prehrane je da djeluju kao antioksidacijska zaštita vodenih djelova unutar i oko stanice, te u tjelesnim tekućinama, poput krvi. Upotrijebivši već objavljene analitičke podatke, GNLD, sada NeoLife je razvio određeni profil flavonoida i s njima povezanih spojeva, prisutnih u optimalnom obroku voća i povrća bogatog tim tvarima, poput blitve, močvarne borovnice, crvenih bobica, bazge, grejpa, grožđa (crvenog i crnog), zelenog čaja, kupusa, limuna, naranče i maline. Na osnovi toga formuliran je Flavonoid Complex, i to tako da svaka tableta predstavlja profil optimalnog obroka ovih namirnica. Pažljivo odabrane sirovine sadrže članove koji predstavljaju obitelj flavonoida uključujući:

Antocijane
Ovi spojevi purpurne boje nalaze se u crnom grožđu, blitvi, crvenom luku i bobicama.

Katehine
Katehini, kao katehin, epigalokatehin, epikatehin galat, epikatehin i epigalokatehin galat su najvažniji polifenoli sadržani u zelenom čaju. Također i voće poput jabuka sadrži katehine.

Elaginsku kiselinu
Usko povezana s obitelji flavonoida, elaginska kiselina obilno je zastupljena u bobicama (posebno u crvenim bobicama i malinama), te u lješnjacima.

Flavone
Flavoni uključuju apigenin i luteolin. Ima ih u mahunarkama, u crvenom grožđu i u mahunama.

Flavonole
Flavanoli poput kvercetina, kemferola i miricetina nalaze se u mnogim vrstama voća i povrća, poput kupusa, špinata, luka i jabuke, kao i u crnom čaju.

Flavanone
Poput hesperidina, neohesperidina i naringena. Flavanoni se obično nalaze u agrumima, poput grejpa, naranče i limuna.

Sadrži i vitamin C za bolju apsorpciju tih elemenata.

Upotreba: 2 tablete na dan
Sadržaj: 60 tableta

40,00 EUR